Vergoeding obesitas medicijn

Vanaf 1 augustus 2022 wordt naltrexon/bupoprion (Mysimba) tegen overgewicht vergoed door de zorgverzekeraar. Dit medicijn heeft als werking o.a het verlagen van het hongergevoel waarbij het verliezen van gewicht wordt ondersteund, net als Liraglutide is dit middel een aanvulling op een gezonde leefstijl, welk wordt bereikt met het volgen van een gecombineerde leefstijl interventie (GLI) door het RIVM erkende programma.

Onder de volgende voorwaarden komt u in aanmerking voor vergoeding:

  1. Persoon heeft overgewicht of obesitas met BMI waarde: BMI ≥ 27 tot 30 kg/m2 in combinatie met een co- morbiditeit ((risicofactoren voor) hart- en vaatziekte, Diabetes type 2, slaapapneu en/of artrose) óf BMI ≥30 kg/m2
  2. Persoon heeft minimaal 1 jaar met actieve inzet een erkend GLI programma gevolgd en dit heeft niet het resultaat opgeleverd zoals aangegeven in de vigerende richtlijn/zorgstandaard (Obesitas (2010)):

Er is bij SB. Internist-Leefstijlarts door drs. S. Mors reeds ervaring opgedaan met dit middel, u kunt bij haar terecht om te beoordelen of u in aanmerking komt voor deze middelen en evt. vergoeding. U wordt uiteraard ook begeleid tijdens het gebruik van de medicijnen.

Voor informatie over overgewicht kunt u ook terecht op de website van Partnerschap Overgewicht Nederland (voor verwijzers) en op Overgewicht.tv (voor patiënten)

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op 6 augustus 2022