Onze praktijk in Uitgeest

Praktijk voor Interne Geneeskunde en Gezonde Leefstijl


Praktijk voor Interne Geneeskunde en Gezonde leefstijl in Uitgeest is er voor iedereen die aan zijn gezondheid wilt werken, de deur is open voor iedereen.

Een arts, diëtist, fysiotherapeut en/of personal trainer zijn tot uw dienst.

  • Internist-leefstijlarts is voor iedereen die verwezen wordt door de huisarts of specialist. De zorgvraag kan leefstijl gerelateerd zijn, maar dat hoeft niet, als het maar binnen de interne geneeskunde ligt en geen spoedvraag is. U kunt er ook terecht zonder verwijzing.
  • Diëtist voor al uw vragen over voeding en gezondheid
  • Leefstijlcoaching om vanuit de basiszorgverzekering gedurende 2 jaar toe te werken naar en gezond gewicht
  • Fysiotherapeut/personal trainer om in beweging te komen.

Er zijn korte lijnen met de arts, dit betekent dat bij medische belemmeringen/beperkingen er overleg is.

Obesitas: De internist zal bij overgewicht breder onderzoek doen naar onderliggende oorzaken van overgewicht en gerichte behandeling inzetten of het elimineren van belemmerende factoren. Dit gebeurt volgens de richtlijn van Partnerschap Obesitas Nederland. Ook is er veel ervaring met de huidige medicatie om overgewicht te behandelen.

De interventies die u kunt starten zijn een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), begeleiding van een diëtist en lichaamsbeweging samen met een trainer.

Alle interventies vallen (deels) onder de vergoede zorg (basis zorgverzekering of aanvullende verzekering), sporten is tegen een betaalbaar tarief.

Neem gerust contact op bij vragen


Sporten in Uitgeest

Persoonlijke aandacht.

In onze gymzaal worden small group sportlessen gegeven en personal training aangeboden.

Bewegen is belangrijk! De beste manier om in beweging te blijven is gedurende de dag zo min mogelijk te zitten en zoveel mogelijk te lopen/bewegen. Wanneer je door lichamelijke klachten beperkt wordt in het bewegen of hele dag zittend werk moeten doen, kan het lastig zijn om je te houden aan de bewegingsnorm. Deze norm schrijft ook voor om minimaal 2 keer per week aan krachttraining te doen.

Ons doel is om je hiermee te helpen, een manier te vinden om te bewegen zodat je lichaam soepel blijft en fitter wordt. Persoonlijke aandacht bieden wij aan. Dit doen we eventueel door tijdens een intake gesprek alle factoren mee te nemen zodat we je goed kunnen helpen bij het sporten.

Wat je doel ook is, we gaan je helpen om deze te halen.

Tarieven sporten


 

Small group trainen: 3 x per week €42,50 per maand (contractperiode 6 maanden)

Small group trainen: 2 x per week € 36 per maand (per maand opzegbaar)

Small group trainen: 1x per week €27 per maand (per maand opzegbaar)

Personal training (2 x per week) €290 per maand

Personal training (1 x per week) €175 per maand

Strippenkaart Small group €110 per 10 strippen

Strippenkaart Small group €65 per 5 strippen.

GLI ( gecombineerde leefstijlinterventie)


In de praktijk kunt u ook terecht bij een geregistreerde leefstijlcoach voor de gecombineerde leefstijlinterventie. Deze interventie is bedoeld voor patiënten met een BMI > 27 en die gemotiveerd zijn om te werken aan duurzaam gedragsverandering om een blijvend gezond gewicht te behouden.

De GLI wordt begeleid door de coach werkzaam bij Alimentum dietistenpraktijk. Ook kunt u bij hen terecht voor meer voedingsgerichte coaching.

U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of internist. De GLI duurt 2 jaar en wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over de GLI kunt u terecht op de website van het RIVM.